Nicolette IseriefYoga&Joy

Iedere maandagavond geeft Nicolette 1 1/2 uur hatha yoga en meditatie bij Yoga Yvonne in Bussum. Hatha yoga is de klassieke, traditionele en rustiger vorm van yoga die voor vrijwel iedereen toegankelijk is. Het gaat bij hatha yoga om de balans tussen alles wat je in het dagelijks leven tegenkomt, zoals tussen werk en rust, inspanning en ontspanning. Dit evenwicht zit in naam hatha. Ha betekent in het Sanskriet zon, de actieve mannelijke energie en tha betekent maan, de vrouwelijke passieve energie.
Actieve en passieve houdingen worden afgewisseld met ademoefeningen, visualisatie- en ontspanningstechnieken en meditatie, waardoor het lichaam en de geest in balans worden gebracht. Hierdoor kom je bewuster en evenwichtiger in dit drukke leven te staan. Er wordt geoefend zonder prestatiedrang, maar vanuit het eigen bewustzijn, met respect voor je lichaam. 
Alle yogalessen zijn samengesteld uit yoga asana’s (fysieke houdingen), adembeoefening, het bewust worden van de chakra’s (energiecentra), savasana (ontspanning) en meditatie (aandachts training). 

Iedere dinsdagochtend geeft Nicolette 2 lichte hatha yogalessen voor ouderen van een uur in de Blaercom in Blaricum. De lessen draaien om lichaamsbewustzijn, ademhaling en ontspanning.  In de lichte hatha yogales komen alle aspecten van yoga aan bod. Zoals voor- en achteroverbuigingen, zijwaartse bewegingen en draaiingen van de wervelkolom. Tevens wordt er aandacht geschonken aan het soepel houden van alle gewrichten: in de voeten, enkels, knieën, heupen, vingers, polsen, ellebogen, schouders en de nek. Ook balans en evenwicht wordt geoefend. Door middel van ademoefeningen word je je meer bewust van de functie van de adem, waardoor er rust ontstaat in het denken. In elke yogales is er een visualisatie, concentratieoefening of korte meditatie. In de les wordt rekening gehouden met evt. klachten en/of leeftijd. 

Nicolette geeft privélessen zwangerschapsyoga in Blaricum. Daarnaast is zij de eerste vervangster voor de lessen zwangerschapsyoga van Maaike Posthuma in het Heart House te Bussum.

Het beoefenen van yoga en het geven van yogalessen vormen een dagelijkse vreugde. Daarnaast blijft het fijn en inspirerend om lessen te mogen ontvangen. Regelmatig laat Nicolette zich bijscholen, en wekelijks bezoekt zij (Iyengar) yogalessen. 

“yoga betekent voor mij: bij jezelf zijn, temidden van alles”

 • Dwarslaan 55
  1261 BB Blaricum
  Nederland
 • (06) 20540654
 • iserief@me.com

Specialisaties

 • privéles
 • Saswitha yoga algemeen
 • yoga voor mensen met een verstandelijke beperking
 • yoga voor ouderen
 • zwangerschapsyoga

Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte    Berg en Bosch   Prof. Bronkhorstlaan 10, gebouw 54    3723 MB Bilthoven    (030) 229 27 44

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.