Eva Janssen

Rond mijn 20e ben ik begonnen met volgen van yogalessen, omdat ik als jong volwassene niet lekker in mijn vel zat. Ik merkte hoeveel yoga mij te bieden had en ik besloot voor mijzelf de opleiding tot hatha yogadocent bij Saswitha in Bilthoven te gaan volgen. Hier heb ik de modulen yoga voor kinderen, yoga voor jongeren en de specialisatie (van 1 jaar) zwangerschapsyoga gevolgd. Al snel ben ik gaan lesgeven in hatha yoga en zwangerschapsyoga bij Yogacentrum Leeuwarden. Enige tijd later hebben mijn collega en ik op verzoek van cursisten de lessen babymassage, baby yoga en mama-yoga opgezet. Een prachtig geheel!

 

Maar er is meer, want een paar jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met een stillere vorm van yoga: Yin Yoga. Een hele andere vorm van yoga dan hatha yoga. In de Yin Yoga worden houdingen enkele minuten aangehouden waardoor met name het bindweefsel op rek komt. Bindweefsel zit in ons hele lichaam en het zit overal in en tussendoor. Het belang van gezond bindweefsel wordt tegenwoordig steeds duidelijker. Voor mij werd nog beter voelbaar hoe er met Yin Yoga ruimte ontstaat in het lichaam en er ruime komt voor innerlijke rust.

 

Inmiddels heb ik de Yin Yoga Docenten Opleiding 1 en 2 bij Emrik Suichies afgerond. Eind 2016 verwacht ik de specialisaties Yin Yoga Medicine 1, 2 en 3 af te ronden.
In de Yin Yoga Medicine is specifiek aandacht voor klachten van het bekken, sacrum en de lage rug, heup- en knieklachten en klachten van armen, schouders en nek. Yin Yoga wordt hierin gecombineerd met inzichten uit Shiatsu, Cranio-Sacraal therapie en Functionele osteopathie. Dit alles maakt dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam nog meer ‘aan’ wordt gezet en ik mensen met specifieke klachten (ook individueel) nog beter kan begeleiden.

 

Inmiddels geef ik al zo’n 8 jaar met veel plezier les bij Yogacentrum Leeuwarden.
Hoe mooi is het om dat wat mij zo goed doet, te kunnen delen! 🙂

 

Als je meer wilt weten over de groepslessen of individuele mogelijkheden, neem dan gerust contact op.

Specialisaties

  • zwangerschapsyoga

Meer locaties

Yogacentrum Leeuwarden

  • Schrans 42
    8932 NE Leeuwarden
    Nederland

Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte    Berg en Bosch   Prof. Bronkhorstlaan 10, gebouw 54    3723 MB Bilthoven    (030) 229 27 44

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.