LG DANS & YOGALindsay Gielen

Je kunt bij mij een no nonsens old school yoga les verwachten. Ik ga proberen meer uitleg te geven, ik kan er zoveel over zeggen.. kom het vooral ervaren.

In yoga werk je aan kracht en flexibiliteit van de wervelkolom. In je wervelkolom reflecteert je persoonlijkheid. We gaan altijd op zoek naar lengte en ruimte tussen de wervels.
Ook hechten we grote waarde aan een sterk bekkenbodem. Dit is de basis en die willen we stabiel hebben. Het gevoel van ‘geaard’ zijn.

In de yoga ervaren we onszelf in onze pure essentie.
Yoga leert de remmingen los te laten.

De mens is bedoeld om ontspannen te zijn. Op spanningsgevoel reageren we met de adem. Adem herstelt zich niet snel na zo’n situatie. En daar zit het gevaar in onze huidige maatschappij. Daardoor missen we de totale overgave van ontspanning. Op latere leeftijd wordt het hoog ademen (gevolg van het niet voldoende ontspannen) structureel.
Yoga bevrijdt de adem. We gaan daar naartoe naar iets wat vroeger normaal was. Niet iets nieuws.

Yoga ondersteunt het natuur van de adem weer te kunnen toelaten. 

Deze totale overgave van ontspannen doen we lichamelijk, maar ook mentaal.
In de yoga is er veel ruimte voor ontspanning.
Ontspanning is nodig zodat geest tot rust komt en het wervelen van het denken tot kalmte komt. Ontspanning is nodig om te ervaren wie je bent. Het denken kan niet NIET denken. Ons denken bepaalt ons continu. Jij bent de ruiter en het paard (= het denken) gaat er met jou vandoor. En dit paard willen we temmen. De ontspanning zet je in een staat dat je langer bij een gedachte kan blijven of je kunt een gedachte bekijken. We beteugelen de gedachte van het denken. De ontspanning laat je een glimp van jezelf opvangen. Je komt er wellicht achter waarom je nu steeds die irritatie hebt bijvoorbeeld. Het ontspannen wordt een ervaring. Ontspannen is wakker zijn in totale overgave. In ontspanning ontstaan ook andere patronen en nieuwe patronen worden opgenomen. Ik help je hier graag bij.

Yoga is een stabiel pad om inzicht in jezelf te ontwikkelen. 

Wees welkom.
Namasté, Lindsay.

Specialisaties

  • ayurvedische massage
  • Saswitha yoga algemeen

Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte    Berg en Bosch   Prof. Bronkhorstlaan 10, gebouw 54    3723 MB Bilthoven    (030) 229 27 44

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.