Mariëlle GlorieSukha Texel

Welkom op de pagina van Sukha Texel. Sukha beteken – letterlijk vertaald uit het Sanskriet – Goede Ruimte.

En dat is precies wat onze praktijk aan de rand van natuurgebied de Hogeberg op Texel is. Een goede ruimte voor Yoga, Ayurveda en Meditatie. Een fijne plek om te werken aan jouw geluk, gezondheid en plezier, drie treffende betekenissen van hetzelfde woord Sukha.

Ben je nieuwsgierig naar wat wij voor je kunnen betekenen? Op deze website vind je alle informatie over yogalessen en ayurvedische consulten en behandelingen, overnachten in onze Homestay of Texelse Yurt en over het organiseren van jouw eigen bijeenkomsten.

 

Op dinsdagavond, woensdagochtend en donderdagavond kun je yogalessen volgen bij Mariëlle. Daarnaast is het mogelijk privéles te nemen. Alleen, of met je partner. Bijvoorbeeld wanneer jullie een kindje verwachten.

Yoga helpt bij het loslaten van lichamelijke en geestelijke spanningen door middel van fysieke oefeningen en ademtechnieken. Door met aandacht te oefenen, leer je waar jij spanningen vasthoudt en hoe je die los kunt laten. Daarmee breng je tegelijkertijd je denken tot rust. Zo kun je beter ontspannen wanneer jij dat nodig hebt.

Yoga is zeker niet prestatiegericht. Je hoeft ook niet lenig te zijn. In een rustige en prettige omgeving werk je binnen je eigen grenzen. Zo leer je beter naar je lichaam te luisteren.

Naast yoga is er in Mariëlle’s lessen ruim aandacht voor meditatie. Hoe vaak zijn we met onze gedachten niet bij wat we gisteren hebben meegemaakt of wat we morgen gaan doen? Door meditatie breng je je lichaam en geest op dezelfde plek door met je aandacht in het hier en nu te zijn. Dat zorgt voor ontspanning, een heldere geest en een gevoel van vrijheid en geluk. Heb je vaak het idee dat het leven aan je voorbij trekt? In het hier en nu kun ervaar je het leven weer volop.

 

In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Academy for Ayurvedic Studies in Amsterdam als Ayurvedic Practitioner. In het kader van deze opleiding studeerde ik onder meer bij dr Vijith in Kerala, India. Mijn opleiding tot yogadocente voltooide ik al veel eerder bij Saswitha Yoga Opleiding in Bilthoven. Aan dit opleidingsinstituut ben ik nu zelf als docent Ayurveda verbonden.

Met mijn partner Jacco en onze vier kinderen woon ik nu al meer dan vijftien jaar op Texel. Voordat ik hier in 2004 mijn eigen yogapraktijk startte, werkte ik als docent marketing en als personeelsmanager.

Mijn passie ligt nu in het samen met jou op zoek gaan naar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jij je beter voelt. Lekkerder in je vel, gezonder, meer ontspannen. Om dat goed te kunnen doen moet ik je beter leren kennen. Daarom ontvang ik je graag in mijn praktijk, in onze yurt of B&B.

 

Specialisaties

  • ayurvedische massage

Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte    Berg en Bosch   Prof. Bronkhorstlaan 10, gebouw 54    3723 MB Bilthoven    (030) 229 27 44

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.