Instructie

1. SASWITHA YOGADOCENTEN DIE ZICH VOOR HET EERST REGISTREREN (zie hieronder voor instructie voor reeds geregistreerde docenten)

Aanmelden doe je op deze pagina.

Belangrijke items in de docentenbank om rekening mee te houden bij het aanmelden:

 • Om de informatie voor potentiële cursisten zo relevant mogelijk te maken mag je alleen specialisaties aanmelden die je ook daadwerkelijk aanbiedt in je praktijk. Als je bijvoorbeeld ‘Yoga voor ouderen’ als specialisatie hebt gevolgd, maar geen lessen voor ouderen aanbiedt, dan vink je deze dus niet aan. We vertrouwen erop dat je dit naar waarheid invult.
 • Voeg een recente portretfoto toe (onderaan het formulier). Deze verschijnt straks in de lijst met zoekresultaten, waarmee we de docentenbank een persoonlijk tintje geven. Belangrijk voor de aankomend cursist!
  Let op: indien je een vierkante portretfoto uploadt wordt deze in zijn geheel getoond. Een ander formaat foto wordt automatisch bijgesneden. Zorg daarom dat je in het midden van de foto staat, want daaruit wordt het vierkant gehaald dat wordt getoond. De foto wordt weergegeven op 100 x 100 pixels. Het fotobestand mag max. 2 MB zijn.
 • Je kunt behalve je portretfoto ook een logo/banner toevoegen. Het logo verschijnt op je individuele docentenpagina en wordt max. op 200 pixels hoog en/of max. 800 pixels breed getoond. Het logo hoeft dus niet vierkant te zijn en een logo groter dan 220×800 wordt verkleind. Het logobestand mag max. 2 MB zijn.
 • Als je bent aangemeld als Saswitha-gediplomeerd docent verschijnt het keurmerk in principe automatisch op jouw individuele pagina, daar hoef je niets voor te doen. Mocht dit niet zo zijn, neem dan contact op communicatie@yoga-saswitha.nl.

Extra’s

 • Bij ‘Locaties’ (als je bent ingelogd in het menu linksboven op de pagina) kun je leslocaties toevoegen indien je lesgeeft op meerdere locaties.
 • Als je bent aangemeld als Saswitha-gediplomeerd docent vind je bij ‘Downloads’ (als je bent ingelogd in het menu linksboven op de pagina) het keurmerklogo in verschillende formaten.
 • Als je wilt kun je ook je wachtwoord wijzigen in een zelfgekozen wachtwoord.
 • Geef je les in het buitenland en staat dit land nog niet in de landenlijst bij het invoeren van het adres? Neem contact op via communicatie@yoga-saswitha.nl. Het land moet in dat geval door onze webbouwer nog worden toegevoegd.

Kom je er niet uit? Neem contact op via communicatie@yoga-saswitha.nl.

2. SASWITHA YOGADOCENTEN DIE AL GEREGISTREERD WAREN IN DE VOORGAANDE DOCENTENBANK

Stap 1
Je nieuwe profiel bekijken
Zoek je eigen vermelding op via ‘Zoek op provincie’ of ‘Zoek op specialisatie’ in het menu. Je kunt nu zien wat er is gewijzigd ten opzichte van de oude docentenbank.

Het kan zijn dat de tekst van je vermelding ongewenste leestekens bevat of dat je logo op de plek staat waar je pasfoto hoort te komen of andersom (zie hieronder). Dit komt door de overgang naar het nieuwe systeem: je kunt het zelf aanpassen zodra je bent ingelogd.

Stap 2
Nieuwe logingegevens
Kijk in je e-mailbox voor een bericht van Saswitha Yogadocent. Hierin vind je je nieuwe loginnaam en wachtwoord. Je vindt er ook een link naar de login-pagina van de nieuwe docentenbank. Log in met de gegevens uit de e-mail. Let op: je hoeft je dus niet opnieuw te registreren!

Heb je de e-mail met de inloggegevens niet ontvangen? Neem dan contact op via communicatie@yoga-saswitha.nl.

Stap 3
Contactgegevens aanvullen en wijzigen
Loop al je contactgegevens nog eens door en maak deze zo nodig up-to-date.

Stap 4
Belangrijke nieuwe items in de docentenbank

 • NIEUW: om de informatie voor potentiële cursisten (veel) relevanter te maken mag je vanaf nu alleen specialisaties aanmelden die je ook daadwerkelijk aanbiedt in je praktijk. Als je bijvoorbeeld voorheen ‘Yoga voor ouderen’ als specialisatie hebt opgegeven, maar geen lessen voor ouderen aanbiedt, dan dien je deze nu uit te vinken. We vertrouwen erop dat je dit naar waarheid invult.
  Let op 1: De specialisatie ‘Persoonlijke begeleiding op basis van yoga, prānāyāma of chakrapsychologie’ hebben we gewijzigd in ‘privéles’. ‘Yoga voor algemene groepen’ heet nu ‘Saswitha Yoga algemeen’.
  Let op 2: De specialisaties ‘Yoga en Wijsbegeerte’ en ‘Yoga en Meditatie’ staan niet meer in de docentenbank. Het is een verdieping die je in je lessen verwerkt, maar een aankomend cursist zal je er specifiek niet op zoeken. Ook dit is dus een wijziging om het de aankomend cursist zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken.
 • NIEUW: voeg een recente portretfoto toe (onderaan het formulier). Deze verschijnt straks in de lijst met zoekresultaten, waarmee we de docentenbank een persoonlijker tintje geven. Belangrijk voor de aankomend cursist!
  Let op 1: het kan zijn dat met de overgang naar de nieuwe docentenbank je logo op de plaats van de portretfoto terecht is gekomen of andersom. Je kunt dit zelf wijzigen door op het plaatje te gaan staan, op het kruisje te klikken en dan de juiste afbeelding op de juiste plek te uploaden.
  Let op 2: indien je een vierkante portretfoto uploadt wordt deze in zijn geheel getoond. Een ander formaat foto wordt automatisch bijgesneden. Zorg daarom dat je in het midden van de foto staat, want daaruit wordt het vierkant gehaald dat wordt getoond. De foto wordt weergegeven op 100 x 100 pixels. Het fotobestand mag max. 2 MB zijn.
 • NIEUW: je kunt behalve je portretfoto ook een logo/banner toevoegen. Of deze wijzigen indien je dit al eerder had gedaan (klik hiervoor op het plaatje). Het logo verschijnt op je individuele docentenpagina en wordt max. op 200 pixels hoog en/of max. 800 pixels breed getoond. Een groter logo wordt dus verkleind. Het logobestand mag max. 2 MB zijn.
  Let op: het kan zijn dat met de overgang naar de nieuwe docentenbank je logo op de plaats van de portretfoto terecht is gekomen of andersom. Je kunt dit zelf wijzigen door op het plaatje te gaan staan, op het kruisje te klikken en dan de juiste afbeelding op de juiste plek te uploaden.
 • Als je bent aangemeld als Saswitha-gediplomeerd docent verschijnt het keurmerk automatisch op jouw individuele pagina, daar hoef je niets voor te doen. Mocht dit niet zo zijn, neem dan contact op communicatie@yoga-saswitha.nl.

Stap 5
Extra’s

 • Bij ‘Locaties’ (als je bent ingelogd in het menu linksboven op de pagina) kun je leslocaties toevoegen indien je lesgeeft op meerdere locaties.
 • Als je bent aangemeld als Saswitha-gediplomeerd docent vind je bij ‘Downloads’ (als je bent ingelogd in het menu linksboven op de pagina) het keurmerklogo in verschillende formaten.
 • Als je wilt kun je ook je wachtwoord wijzigen in een zelfgekozen wachtwoord.
 • Geef je les in het buitenland en staat dit land nog niet in de landenlijst bij het invoeren van het adres? Neem contact op met het secretariaat via communicatie@yoga-saswitha.nl. Het land moet in dat geval door onze webbouwer nog worden toegevoegd.

Kom je er niet uit? Neem contact op via communicatie@yoga-saswitha.nl.

Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte    Berg en Bosch   Prof. Bronkhorstlaan 10, gebouw 54    3723 MB Bilthoven    (030) 229 27 44

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en ontvang regelmatig een update over bijzondere cursussen, extra workshops en het laatste nieuws.